Brieven uit Whitechapel

SKU
999097
Op voorraad
€ 36,50

Superspannend detectivespel voor families en gevorderde spelers. 

Het spel speelt zich af in het district Whitechapel in Londen. Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich. De andere spelers vormen een team van politieagenten, die naar hem op zoek zijn. Zij moeten samenwerken en overleggen om Jack uiteindelijk in de val te lokken. Jack verplaatst zich in het geheim, waarbij hij gebruik mag maken van postkoetsen en steegjes binnendoor. Weet Jack ook na de vierde nacht terug te keren naar zijn schuilplaats, dan heeft hij gewonnen. Lukt dat niet, dan wint het detectiveteam.

Elke nacht bestaat uit 2 delen met een aantal fases. In elke fase is óf Jack óf het detectiveteam verantwoordelijk voor de betreffende actie(s). Jack legt de "ongelukkigen" op het speelbord, daarna doet de onderzoeksleider hetzelfde met de patrouilles. Omdat er blanco fiches tussen zitten, zijn beide partijen niet zeker van de exacte locaties. Jack bepaalt daarna wanneer hij zijn moord(en) pleegt. Hoe langer hij wacht, des te meer kunnen de patrouilles oprukken, maar des te meer tijd krijgt Jack ook om te ontsnappen. Na het plegen van de moord schrijft Jack steeds in het geheim op waar hij zich bevindt. Hij kan tijdens zijn ontsnapping met een koets sneller bewegen of met een steeg een sluiproute binnendoor nemen. De detectives mogen ieder om aanwijzingen vragen of een arrestatie plegen. Lukt het ze om Jack te arresteren, dan winnen ze direct. Bereikt Jack zijn schuilplaats, dan start de volgende nacht. Als Jack ook na de vierde nacht veilig naar zijn schuilplaats terugkeert, wint hij het spel. Zoniet, dan winnen de detectives!

Omdat de detectives over alles mogen overleggen, ontstaat er al snel een gezellig, interactief spel. Hoewel Jack natuurlijk niet mee discussieert, kan hij wel alles volgen en daardoor zijn conclusies trekken. 

De spelregels beschrijven verschillende varianten om eventuele niveauverschillen te compenseren.

Meer informatie
Speelbaar vanaf 12+
Aantal spelers 2, 3, 4, 5, 6
Spelregels n.v.t.
Speelduur 75-90 minuten
Spel jaar n.v.t.
Productsoort Bordspel
Speltype BASISSPEL
Taal Nederlands
Spelgenre Bluffen, Deductie, Strategie
Spelers n.v.t.
Uitgiftejaar 2011
Spelduur Nee
EAN-code Nee
Game Type n.v.t.
EAN code Nee
Manufacturer 999 Games
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brieven uit Whitechapel
Uw waardering